
Jag älskar hemmagjort vitlöksbröd som man kan äta som en lätt lunch, bjuda på eller ha till middagen.
Så här kommer mitt hemliga recept för att få dom oemotstånligt goda!

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
Du behöver:
En helt bagutte
5 dl matolja
ca en stor vitlök
svartpeppar & vitpeppar
Flingsalt

Häll olajn i en skål och pressa i MASSOR med vitlök, snäåla absolut inte. ta två nypor svartpepper och två nypor vitpeppar. Blanda ihop och låt stå och dra en stund.

Skär brödet i snittar.

Lägg ut dom på en plåt med bakplåtspapper. Stoppa in i ugenen ocg rosta i ca 1-2 minuter (så dom blir lätt krispiga) plocka sedan ut dom.

Dax för den kladdiga biten. Nu ska du doppa brödsnittarna i din oljeblandning (dränk dom på båda sidorna). Använd gärna en gaffel som hjälp för att kleta på med vitlök.

När alla är dränkta och med massor med vitlök på strör du över flingsalt och stoppar in dom i ugenen igen.
Ca 2-3 minuter sen är dom färdiga.
Låt gärna rinna av i en sil eller liknade innan servering.

Servera gärna med färsk persilja och hemmagjord tzatsikisås.
Ät tills det växer vitlök ur öronen på dig!
Får jag bjuda på en efterrätt?


Gud så gott det låter! :D